Ako vas zanima plastična kirurgija, ovo su najpopularniji zahvati u 2023. godini

Danas je plastična kirurgija jako popularna, ali sigurno niste znali koji zahvati su najpopularniji kad je plastična kirurgija u  Prema rezultatima web pretraživanja, najpopularniji zahvati plastične kirurgije u 2023. godini u pitanju.

Stoga vam donosimo kratak popis popularnosti zahvata kad je plastična kirurgija tekuće godine u pitanju:

  1. Liposukcija: Ovo je postupak kojim se uklanja višak masnoće s različitih dijelova tijela, poput trbuha, bedara, ruku ili vrata. Liposukcija je bila najpopularniji zahvat plastične kirurgije u svijetu 2023. s više od 1,9 milijuna obavljenih zahvata.
  2. Povećanje grudi: Ovo je postupak kojim se povećava veličina ili oblik grudi, obično umetanjem implantata. Povećanje grudi bilo je drugi najpopularniji zahvat plastične kirurgije u 2023. s više od 1,6 milijuna obavljenih zahvata. To je također bila najpopularnija plastična kirurgija samo za žene.
  3. Operacija vjeđa: Ovo je postupak kojim se poboljšava izgled gornjih ili donjih vjeđa, uklanjanjem viška kože, masnog tkiva ili mišića. Operacija očnih kapaka bila je treći najpopularniji zahvat plastične kirurgije u 2023. s više od 1,4 milijuna obavljenih zahvata. Bila je to i najpopularnija plastična kirurgija samo za muškarce.
  4. Rinoplastika: Ovo je postupak kojim se mijenja oblik ili veličina nosa mijenjanjem kosti, hrskavice ili kože. Rinoplastika je bila četvrti najpopularniji zahvat plastične kirurgije u 2023. s gotovo milijun obavljenih zahvata.
  5. Zatezanje trbuha: Ovo je postupak kojim se trbuh izravnava, uklanjanjem viška kože i masnog tkiva te zatezanjem mišića. Zatezanje trbuha bilo je peti najpopularniji zahvat plastične kirurgije u 2023. s gotovo milijun obavljenih zahvata.

Ako vas zanima plastična kirurgija, ovo su najpopularniji zahvati u 2023. godini

Neki drugi zahvati kad je plastična kirurgija u pitanju koji su bili popularni 2023. uključuju podizanje grudi, povećanje usana, presađivanje masnog tkiva lica, povećanje stražnjice, smanjenje grudi, podizanje lica, podizanje vrata, podizanje obrva, operaciju ginekomastije (smanjenje grudi kod muškaraca), operaciju uha (otoplastika), grudi uklanjanje implantata, labioplastika (preoblikovanje ženskih genitalija), podizanje nadlaktice, oblikovanje kostiju lica i podizanje bedara.