Engineer remeni za satove – prednosti i mane

Odabir ručnog sata posebno je važan za muškarce. S obzirom na to da oni nemaju mnogo izbora što se nakita tiče, satovi su im iznimno važan modni dodatak. Ali kada se odabire ručni sat, valja obratiti pozornost i na jedan važan detalj, a to su remeni za satove. U zadnje vrijeme su Engineer remeni postali iznimno popularni. Evo nekih informacija o njima koje će vam pomoći procijeniti je li baš taj tip remena pravi odabir za vas.

Engineer remeni za satove su osmišljeni kako bi bili veliki i teški. Prvi ih je dizajnirao Seiko, te odonda brzo dobivaju na popularnosti. Takav remen savršeno se slaže uz malo veće satove. Metalni komadi ovog dizajna su rezani heksagonalno te su veliki, ali su proporcionalne veličine i posloženi na način koji čini ovakve remene izdržljivima i čvrstima.

Jedna negativna strana Engineer remena za satove jest njihova veličina i težina. Ovakvi remeni ne pristaju dobro uz manje satove, te se može pri nošenju dogoditi da vam se zglob umori, ili čak da počne boljeti. Dakle, nije ih preporučljivo nositi cijelo vrijeme, te bolje funkcioniraju ako ih se nosi smo za neku prigodu. Iako su začuđujuće veliki, što može odbiti osobe koje prirodno imaju manje zglobove, ovi remeni za satove dobro pristaju čak i manjim rukama. Zbog dobrih proporcija, oni čak mogu učiniti to da vaš zglob i vaša ruka izgledaju veće nego što jesu.

Jedina greška koju se može napraviti s ovim remenima jest to da ih se spari s prevelikim ili premalim satovima. Ovi remeni za satove moraju biti proporcionalni s glavom sata, te na to treba zbilja pripaziti ako želite izbjeći to da sat na vašoj ruci izgleda smiješno malen ili da vašu ruku vizualno učini grozno velikom.

Stoga ako trebate sat za posebne prilike koji bi vam dao dašak sofisticiranosti, Engineer remeni za satove odličan su odabir!