Uz Sjenila Istra saznajte sve o vanjskim ventilatorima

 Vanjski stropni ventilatori otporni na vlagu mogu se koristiti u područjima s određenim kontaktom s vlagom, ali ne u područjima s stalnom ili izravnom izloženošću vodi, savjetuju Sjenila Istra za svoje proizvode za vanjsku upotrebu. Zbog toga su ventilatori otporni na vlagu dobra opcija za zaklonjene terase ili trjemove. Vanjski stropni ventilatori bit će ocijenjeni za vlagu ili mokro. Obje vrste ventilatora izrađene su da budu otporne na koroziju, ali razlika je u tome koliko vlage mogu podnijeti.

Uz Sjenila Istra saznajte sve o vanjskim ventilatorima

Vanjski stropni ventilatori s oznakom mokrih uvjeta dizajnirani su za izravnu izloženost elementima. To znači da su testirani da izdrže područja s jakom kišom, ledom i snijegom, kao i jakim oceanskim povjetarcima. Ventilatori s ocjenom za vlažnu vodu idealni su za izložene palube, sjenice i pergole. Ako niste sigurni koje je primjeren za vaš prostor, Sjenila Istra će vam pomoći u odabiru.

Iz Sjenila Istra su pripremili i odgovore na neka ključna pitanja:

Koliko je lopatica najbolje za vanjski stropni ventilator?

Broj lopatica na tipičnim stambenim vanjskim stropnim ventilatorima može varirati od dvije do pet, ovisno o veličini i vrsti ventilatora. Ventilator s više lopatica pokretat će više zraka, ali također može biti bučnije. Ako tražite tiši ventilator, manji broj lopatica mogao bi biti pravi izbor. Međutim, važno je napomenuti da je promjer ventilatora također faktor u kretanju zraka i razini buke. Dakle, pri donošenju odluke svakako uzmite u obzir oba čimbenika.

Koji je najbolji materijal za vanjske stropne ventilatore?

Najbolji materijali za vanjske stropne ventilatore su izdržljivi i otporni na vremenske uvjete, poput pocinčanog čelika, aluminija ili plastike, kaže nam Sjenila Istra uz demonstraciju nekih modela. Ovi materijali će izdržati sunce i kišu, tako da se nećete morati brinuti da će vaš ventilator zahrđati ili korodirati. Iz Sjenila Istra također napominje da biste također trebali razmotriti stil ventilatora koji odaberete, budući da neki materijali mogu bolje odgovarati određenim vrstama ventilatora. Na primjer, metalni ventilator može dati tradicionalniji izgled, dok bi plastični mogao biti bolja opcija za moderne dizajne.