Za vjenčanje stolice i raspored sjedenja jako su bitna stvar

Pomislili ste da je odabir datuma, mjesta, glazbe bio veći zalogaj u organizaciji vaše svadbene svečanosti? Nažalost, pravi problemi tek kreću kad treba organizirati stolice i raspored sjedenja.

Postoji nekoliko jednostavnih savjeta koji vam mogu olakšati da vam stolice na vjenčanju ne zadaju tolike brige:

  1. Osigurajte da stariji gosti sjede blizu prednjeg dijela, a gosti u invalidskim kolicima ili na štakama imaju pristup do stolice u stražnjem dijelu.
  2. Prva četiri ili pet redaka mogu biti rezervirana za užu i širu obitelj (poput teta, ujaka, rođaka i kumova) i drugih posebnih gostiju vezivanjem vrpci preko tih redova. Ovi članovi svatova obično sjede u prvom redu nakon što obred prođe – ako ne stoje s vama pred oltarom.
  3. Uža obitelj sjedi neposredno ispred same ceremonije. Braća i sestre (ako nisu u svatovima) sjede sa bakama i djedovima. Sjede ili u prvom redu s roditeljima ili u drugom redu s bakom i djedom. Njihove stolice mogu čak biti i drugačije od stolica ostatka gostiju.
  4. Ako imate pomajke, pobrinite se da svi znaju tko su. Njih i pastorke organizator treba otpratiti do njihovih mjesta ili njihove stolice posebno označite da znaju za njih. Možda ćete htjeti rezervirati nekoliko dodatnih redaka neposredno iza uže obitelji samo za njih.
  5. Ako su se roditelji razveli, u prvi red sa svojim partnerom smjestite roditelja koji je primarno podigao mladenku ili mladoženju, a u treći red smjestite drugog roditelja i partnera. Alternativno, rođeni roditelji mogu sjediti jedan do drugoga u prvom redu ili mogu prednji red dijeliti s očuhom. Ovo je jedna rasprava koju biste željeli imati mnogo prije dana vjenčanja i dogovoriti te stolice tako da nitko nije povrijeđen i uvrijeđen. Otvorite ovu temu dovoljno rano i razgovarajte iskreno kako biste izbjegli nespretnost ili napetost kad vaš dan dođe.